How do I gain insight into my profiles

Insights

Bij het openen van de App kom je op de Insights pagina. Op deze pagina krijg je een overzicht van je profielen en de primaire data die je van deze profielen hebt. enter image description here

Bovenin de blauwe balk (1) zie je waar je in CM DATA bent. Op de insights pagina kan je eenvoudig een aantal inzichten krijgen in je data. Zo zie je naast het data-icoon een getal staan (2). Dit getal representeert jouw aantal profielen in CM DATA. Daaronder zijn de belangrijkste primaire gegevens weergegeven (3). In het voorbeeld zie je emailadressen en namen van meerdere klanten. Door op één van de headers te klikken wordt de lijst gesorteerd op basis van die waarde. Door bijvoorbeeld op "Updated at" te klikken, wordt het laatst ge-update profiel bovenaan getoond. Onderaan de pagina (4) kan je door de bladzijdes navigeren.

Profile Insights

Door op één van de regels op de insights pagina te klikken ga je naar het profiel van deze persoon.

Aan de linkerkant van het scherm staan de klantgegevens die bij een profiel horen. Hierin staat bijvoorbeeld de naam, het geslacht en het primaire E-mailadres van een profiel. Aan de rechterkant is een tijdlijn te zien. Deze tijdlijn geeft alle gebeurtenissen weer die een profiel doormaakt. Welke gebeurtenissen, of Events, te zien zijn bij de klant ligt aan de bronnen die gekoppeld zijn aan jouw CM DATA. In het voorbeeld zien we dat het profiel een e-mail heeft geopend en daarna in de e-mail heeft geklikt. Recent heeft hij consent veranderd. Dit betekend dat dit profiel voor marketing uitingen benaderd mag worden omdat hij hier toestemming voor gegeven heeft.

Bovenin het profiel staan drie belangrijke knoppen

• Export: Met deze knop kan je een export maken van het profiel en de Events bij het profiel.
  • Erase: Let op! Met deze knop wis je een profiel. Verwijder nooit zomaar een profiel, dit profiel kan namelijk niet teruggezet worden. Wil je een profiel verwijderen, bijvoorbeeld op verzoek van een klant, klik dan nogmaals op Erase. Het profiel is nu uit CM DATA gewist.
  • Consents: Deze knop geeft aan of de klant toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van marketinguitingen. Door op de knop te klikken kan je de privacy instellingen van het profiel wijzigen.
Last modified on :06/09/2018