Wat is 2FA?

Twee-factor authenticatie (ook bekend als 2FA) is een technologie die identificatie van gebruikers mogelijk maakt door middel van de combinatie van twee verschillende componenten. Met andere woorden, 2FA voegt een tweede authenticatieniveau toe aan een accountlogin. Wanneer je alleen je gebruikersnaam en één wachtwoord hoeft in te voeren, wordt dit beschouwd als een verificatie met één factor. 2FA vereist dat de gebruiker twee van de drie typen referenties heeft voordat hij toegang tot een account kan krijgen. De drie typen zijn:

• Iets dat je weet, zoals een persoonlijk identificatienummer (PIN), wachtwoord of een patroon
  • Iets wat je hebt, zoals een pinautomaat, telefoon, etc.
  • Iets dat je bent, biometrisch zoals een vingerafdruk of stemafdruk

Tweefactor-authenticatie via mobiele telefoons is ontwikkeld om een alternatief te bieden voor harde tokens, omdat gebruikers hun mobiele apparaten altijd overal meedragen. Deze benadering gebruikt mobiele apparaten om te dienen als "iets dat de gebruiker bezit" en een eenmalig wachtwoord (OTP) kan naar het apparaat worden verzonden via sms of via een speciale app.

Laatst gewijzigd op :23/02/2018