Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening?

Stap 1. Open de Sign app vanuit het App menu of klik hier

Stap 2. Klik op het plus-pictogram in de rechterbovenhoek van de pagina om een nieuw dossier aan te maken.

Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening? | CM Help Center

Stap 3. Upload een .pdf bestand via ‘’Selecteer een document’’ of sleep het document in het scherm (een offerte, contract of ander dossier wat u wilt laten ondertekenen).

Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening? | CM Help Center

Stap 4. Klik op ‘’toevoegen’’ bij personen om de gegevens van één of meerdere personen die het dossier dienen te ondertekenen in te vullen.

• Wil je meerdere personen laten ondertekenen? Dat kan door meerdere personen toe te voegen
  • Wil je volgorde aanbrengen in de personen die eerst tekenen? Dit kan je doen zodra meer personen toegevoegd zijn, bij het kopje positie.
  • Wil je een persoon toevoegen om het contract te laten reviewen. Dit kan! Via ‘’Alleen beoordelen’’.

Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening? | CM Help Center

Stap 5. Bepaal de posities van de handtekening, paraaf, datum of open tekst velden. Via de linkerkant van het menu kies je welke ondertekeningen je voor je document nodig hebt. Sleep vervolgens het kader naar de positie binnen het document.

Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening? | CM Help Center

Staat alles in het document en op de juiste plek? Klik dan op de button ''aanmaken''.

Stap 6.In het volgende scherm kan je eventueel een persoonlijke tekst toevoegen per ondertekenaar.

Verstuur je dit formaat contract vaker? Klik dan op ‘’Opslaan als template’’, hierdoor worden de volgende keer de handtekeningen, paraaf, datum of openveld boxen automatisch op de juiste plek geplaatst bij het kiezen van deze template.

Hoe stuur ik een dossier ter ondertekening? | CM Help Center

Stap 7. Het dossier is succesvol verzonden naar de ondertekenaar(s). Je kunt het dossier terug vinden onder de kop Dossiers aan de linkerkant onder ''Alles'' of ''Wachten''. Naast dit dashboard om de status te controleren, ontvang je ook een e-mail zodra iedere ondertekenaar heeft ondertekend. Op deze manier weet je precies wat de status van een dossier is.

Laatst gewijzigd op :28/02/2019