APP Berichttype

Wat is het APP Berichttype?

Het APP berichttype is een parameter die bepaalt hoe de SMS-fallback voor hybrid berichten zal werken. Je wordt gevraagd om het gewenste berichtentype te selecteren wanneer je je APP verbindt met het CM-platform. Alle berichten die je verzendt, gebruiken deze instelling als standaard. Maar nu kunt je dit PER BERICHT overschrijven in de API (zie hieronder).

Met Hybrid Messaging kun je nu een verschillend fallback-naar-sms-gedrag gebruiken in dezelfde app. De HTTP-gateway ondersteunt nu appMessageType om een specifiek berichttype per bericht in te stellen.

Hybrid Messaging gebruikt standaard het berichtentype dat je definieert in de APP Manager:

APP Berichttype | CM Help Center

In de API kunt je het standaardberichttype per bericht overschrijven. Je kunt een van de volgende opties selecteren:

Default:

Berichten voor bulk, marketing, etc. hebben een onbeperkte levensduur. Als de gebruiker de app heeft geïnstalleerd, leveren we het bericht als een pushbericht, ook als de gebruiker offline is. Het systeem zal terugvallen op SMS om het bericht alleen te verzenden als het pushbericht niet kan worden afgeleverd (bezorgingsstatus: mislukt, dat wil zeggen dat geen app is geïnstalleerd of het telefoonnummer niet is geverifieerd in de app).

SMS Fall Back: beperkt fallback-gedrag

APP Berichttype | CM Help Center

OTP:

De levensduur van eenmalige wachtwoorden is 30 seconden. Als het pushbericht niet aankomt en je handmatig besluit om een SMS naar je eindgebruiker te sturen, wordt het pushbericht beëindigd om dubbele berichten te voorkomen (dit is een parameter die je in de API kunt definiëren).

SMS Fall Back: Manuele fallback

Critical:

Gebruik dit voor het geval de berichten een extreem hoge prioriteit hebben. Het garandeert bezorging van je bericht met een SMS wanneer een pushbericht naar een apparaat wordt verzonden en niet op de pushmelding reageert. Dat wil zeggen dat de app is gesloten of dat er geen internetverbinding is.

SMS Fall Back: Automatische fallback als er geen interactie is met het pushbericht

Automatisch fallback op SMS na 30 seconden om ervoor te zorgen dat het bericht wordt afgeleverd, kan resulteren in dubbele berichten. (zowel het SMS als push-bericht wordt ontvangen)

Laatst gewijzigd op :04/03/2018