Wat is het verschil tussen een notificatie en een push bericht?

Er is een algemene misvatting over notificaties en push-berichten. Om het verschil uit te leggen, kunnen we het voorbeeld van SMS gebruiken.

Op uw smartphone ontvangt u mogelijk een sms-bericht. Uw telefoon zal u dan informeren dat er een SMS is ontvangen door dit bijvoorbeeld op uw vergrendelingsscherm te tonen. Dit is niet het volledige sms-bericht en het is ook geen pushbericht. Dit noemen we een notificatie.

U kunt notificaties per app op uw telefoon beheren. De SMS-app laat u notificaties zien als u dat wilt. Wanneer we een pushbericht naar uw app of de Notifire-app sturen, wordt er een melding weergegeven dat dit bericht is ontvangen en meestal wordt er een deel van dit bericht weergegeven. Wanneer u de app vervolgens opent, wordt de volledige "push message content" weergegeven.

Laatst gewijzigd op :11/06/2017