Hoe kan ik triggered campaigns gebruiken?

Nieuwsbriefcampagnes zijn campagnes die direct naar een groep ontvangers worden gestuurd. Triggered campagnes zijn een beetje anders, ze zijn als langlopende campagnes en een mail wordt slechts naar één ontvanger gestuurd als er een trigger gebeurt.

Wanneer maak je gebruik van triggered campaigns?
Je gebruikt triggered campaigns wanneer je je campagne niet in één keer naar een groep ontvangers wilt sturen, maar alleen naar specifieke ontvangers wilt sturen wanneer een bepaalde gebeurtenis zich voordoet. Als je bedrijf een online omgeving heeft (bijvoorbeeld een webshop of een klantenportaal), dan wil je waarschijnlijk een mail sturen als iemand zijn wachtwoord kwijt is. Je wilt deze alleen naar deze specifieke persoon sturen als hij/zij om een nieuw wachtwoord heeft gevraagd.

Hoe kan ik een trigger versturen?
We hebben een standaard integratie in ons Customer Data Platform. Als je ons Customer Data Platform gebruikt, kun je segmenten aanmaken en de triggers automatiseren zonder dat je zelf iets hoeft te coderen. Als je geen gebruik maakt van ons Customer Data Platform, maar je beschikt over je eigen software, dan kun je deze ook zelf coderen. Meer informatie hierover vind je in onze API documentatie

Wat zijn de voordelen van onze send mail API?
Je kunt nog steeds perfect gebruik maken van onze API om mails te versturen. In dit geval moet je het hoofddeel van de mail aan ons doorgeven en kunnen wij deze voor je versturen. Dit betekent dat je je eigen mailtemplatebeheer zou moeten doen. Je hebt een developer nodig om de template voor je te maken, of je hebt een soort omgeving nodig met een editor die je de mogelijkheid geeft om mailteplates te maken en op te slaan. Bij getriggerde campagnes is dit niet nodig. Je kunt je campagnes eenvoudig aanmaken en bewerken in onze online tool. Dit betekent dat zodra je je campagne hebt opgebouwd en een trigger is aangemaakt, je deze eenvoudig kunt bewerken zonder dat je een developer nodig hebt.

Je kunt ook eenvoudig de statistieken van je campagne bekijken zodat je perfect kunt zien hoe goed je campagne presteert en deze kunt verbeteren wanneer je denkt dat dit kan leiden tot een betere conversie.

Kan ik merge fields gebruiken?
Natuurlijk kan dat! Voeg de merge fields die je wilt gebruiken toe in de campagne-instellingen. Daarna kun je ze gebruiken in je ontwerp door ze gewoon te selecteren. Zorg er echter wel voor dat er een waarde voor het veld is voorzien bij het verzenden van de trigger. Als er geen waarde is opgegeven, zal je samenvoegveld leeg in je e-mail verschijnen.

Laatst gewijzigd op :18/06/2019