Hoe werkt link tagging?

Link tagging is een handige functie wanneer u gebruik maakt van ons Customer Data Platform (CDP) en onze e-mailcampagnes. Hetgeeft je de mogelijkheid om je links te taggen. Deze tag zal dan ook zichtbaar zijn in het aangeklikte event in het CDP. Zo kun je gerichte campagnes sturen naar mensen die op een link met een bepaalde tag hebben geklikt.

Als je bijvoorbeeld verschillende soorten producten verkoopt, kun je elke link met het producttype markeren. De volgende keer dat je een update hebt over een bepaald producttype, kun je een bericht sturen naar alle mensen die eerder interesse hebben getoond in het producttype omdat ze al op een link van dat producttype hebben geklikt.

Om de link tagging opties te gebruiken, maak je gewoon je campagne zoals je normaal zou doen. Als je klaar bent met de inhoud van je campagne, ga je naar het geavanceerde tabblad.

Je zult iets zien dat lijkt op het onderstaande scherm.

Hoe werkt link tagging? | CM Help Center

Je ziet alle links die in je campagne zijn opgenomen en hoe vaak ze worden gebruikt. Als je tekstversie up to date is met je html-versie, moet het minstens 2 keer zijn, één keer in de html-versie, één keer in de tekstversie.

Achter elke url kan je een tag toevoegen. Je kunt eenvoudig nieuwe tags toevoegen. We bewaren de tag voor je zodat je gemakkelijk de tags kunt selecteren die je eerder hebt gebruikt.

Wanneer je je campagne hebt verzonden en iemand op de link heeft geklikt, zie je die tag in de e-mail die je in je Data app op dat profiel hebt geklikt. Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld.

Hoe werkt link tagging? | CM Help Center

Laatst gewijzigd op :21/06/2019