SMS Campagnes introductiehandleiding

Verstuur gepersonaliseerde berichten of voeg een korte URL-websitelink toe

1) Ga naar de SMS Campagnes app.

SMS Campagnes introductiehandleiding | CM Help Center

2) Je kunt hier de basisstatistieken van verzonden campagnes bekijken. Klik op het pictogram "Stats" voor meer gedetailleerde statistieken. Voor een nieuwe campagne klik je op het + teken.

3) Selecteer een groep en voeg een campagnenaam toe.

4) Klik na het selecteren van een groep op volgende stap. Je komt nu op de design-pagina

5) Vul de Afzender-ID en de berichtinhoud in en/of voeg een link toe.

a. Als je het aantal clicks op een link wilt bijhouden, moeten we een tracker toevoegen. We doen dit door alle ontvangers een andere link te geven die wordt ingekort. Voeg de link toe in het vak linksonder en druk op de "Link" knop onderaan.
b. Je kunt samenvoegcodes gebruiken voor gepersonaliseerde berichten, zoals {{first.name}} of {{custom.field1}} voor volledige berichtinhoud

6) Opt-out. Ga naar ons Helpcentrum > Berichten > Landspecifieke informatie voor meer informatie over de opt-out-functionaliteit voor de landen waar je naartoe verzendt.

SMS Campagnes introductiehandleiding | CM Help Center

7) Als je klaar bent en je wilt controleren of het bericht goed overkomt, dan kan dat door een test te sturen naar je eigen telefoon voordat je verdergaat naar de bevestigingspagina. Het bericht gebruikt de eerste rij van je groep om de samenvoegtags in te vullen.

8) Klik wanneer je tevreden bent op "Voltooien" om naar de bevestigingspagina/planningspagina te gaan.

9) Op pagina 3 kun je selecteren om te plannen of nu te verzenden. Nadat je op schedule hebt geklikt, kun je altijd teruggaan om de campagne na het plannen te bewerken.

10) Nadat je je campagne hebt verzonden, kun je statistieken volgen op de overzichtspagina van de campagne, zoals bezorgingspercentages en klikfrequenties.

Laatst gewijzigd op :12/04/2018