Hoe kan ik een landingspagina maken (template)?

Landingspagina's kunnen worden gemaakt via de Landing Pages editor. Ga naar de Landing Pages app, klik op Template en klik op Toevoegen.

1. Voeg een nieuwe template to via de Add knop
  2. Klik op Edit Template om bestaande templates aan te passen
  3. Klik op de vervolgkeuzepijl om een template te verwijderen of clone om het origineel te behouden

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

Nadat je een nieuwe template hebt gemaakt, kom je in de drag-n-drop template editor. Om je landingspagina te verzenden, moet je 4 stappen doorlopen.

1. Geef je template een naam
  2. Stel je landingspagina op
  3. Bewaar je template
  4. Ga naar SMS Campagnes om de template te verzenden

1. Vul naast de template je campagnenaam in

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

2. Stel je landingspagina op

Sleep de inhoudsblokken naar de gewenste plaats op de landingspagina. Een typisch ontwerp van een landingsspagina heeft:

A. Een afbeelding

B. Een gepersonaliseerd tekstveld

C. Een knop

D. Een video

Een afbeelding

• Sleep de afbeelding naar het bovenste gedeelte van de template
  • Selecteer/upload je afbeelding
  • Pas de grootte in de marge aan (klik op "Afbeelding" aan de rechterkant van het scherm en vervolgens op "Stijl")

Tip: Als je de witte balken aan beide zijden wilt verwijderen, klik je op de schakelknop in Margin en stel je de linker- en rechtermarge in op -15px.

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

Een gepersonaliseerd tekstveld

• Versleep het tekstblok naar de template
  • Klik op het tekstblok om te bewerken

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

Tip: Wanneer je een landingspagina personaliseert, stuur je eerst een testbericht naar jezelf door de bestemmingspagina naar een groep te sturen met alleen jezelf in de groep. Lees in de artikelen in het Adress book hoe je dit kunt doen.

Een knop

• Sleep de knop naar de template.
  • Verander de tekst in het tekstblok (bijvoorbeeld "Klik hier")
  • Wijzig het type link indien nodig (link is voldoende voor standaardwebsite-links).
  • Voeg de url toe aan het Link-veld
  • Analytics-tags kunnen je helpen bij het identificeren van links in het analytics gedeelte

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

Tip: Je kan een link ook personaliseren door een primaire merge-tag toe te voegen in de link-sectie (bijvoorbeeld [[bedrijf]])

Een video

• Sleep de video naar de template.
  • Kopieer en plak een Youtube of Vimeo url in het invoerveld

3. Bewaar de template

Voltooid: Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

4. Verstuur je template

• Ga naar SMS Campagnes
  • Maak een nieuwe campagne +
  • Selecteer een groep
  • Selecteer een Landingspagina template
  • Klik op de Landingspagina knop om de pagina toe te voegen als link in de SMS en klik op Toepassen
  • Verstuur de campagne

Hoe kan ik een landingspagina maken (template)? | CM Help Center

Tip: Apple-gebruikers krijgen een kleine preview van landingspagina's, in het voorbeeld wordt altijd een preview in CM-stijl weergegeven. Als dit een probleem is, zorg dan dat de Landingspagina link omsloten is door tekst - dit zal de preview in iOS / iPhones blokkeren

Laatst gewijzigd op :16/04/2018