Hoe start ik een SMS Campagne?

Open Mijn Apps en ga naar SMS campaigns.

Klik op het plus-pictogram klikken in de rechterbovenhoek van de pagina SMS-campaigns app

Hoe start ik een SMS Campagne? | CM Help Center

Stap 1: Upload een adreslijst

SMS-campagnes communiceren met het Address Book

• Voeg contacten toe of upload een Excel-bestand. (Als je een Excel-bestand uploadt, zorg er dan voor dat je de kolommen correct opneemt zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken bij het opzetten van een campagne. Maak het beste gebruik van ons voorbeeld)

• Maak een groep aan via de contactapp en voeg de contacten toe.

• Zodra je de lijst hebt geüpload, ga je terug naar de SMS Campaigns app en selecteer je je adreslijst en geef je je campagne een naam.

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat het systeem de gegevens uploadt. Je kunt de voortgang in de contactapplicatie controleren en zodra deze is geüpload, moet je de SMS Campaigns pagina vernieuwen.

Stap 2: Stel de inhoud op

De inhoud

Hier kun je het bericht opstellen. De opzet kan in drie delen worden verdeeld: De inhoud, de link voor conversiemeting en de test.

Hoe start ik een SMS Campagne? | CM Help Center

Verzender: Dit is de naam die op het scherm van de ontvanger verschijnt als de afzender. Dit kan elk alfanumeriek karakter zijn, tot maximaal 11 tekens.

Bericht: Als je je bericht wilt personaliseren, klikt je op een van de merge tags en worden ze toegevoegd aan de berichtinhoud. Je kunt zoveel tekens gebruiken als je wilt, maar voor iedere 160 tekens wordt er 1 bericht aangerekend.

Merge tags worden niet opgenomen in de telling, onder het bericht kunt je het aantal karakters zie dat je hebt gebruikt.

Links Toevoegen

Een link naar een webpagina toevoegen, kan op drie manieren:

• een eenvoudige link

• een link met conversie en url-verkorting

• een link met een Google Url tracking

Stap 3: De planning/bevestiging

Nadat je je campagne hebt opgesteld, word er gevraagd de campagne te plannen en de kosten te bevestigen die met de campagne zijn geassocieerd.

Hoe start ik een SMS Campagne? | CM Help Center

Nadat je op Verzenden of Bewaar hebt geklikt, ben je klaar. De campagne wordt weergegeven in je campagne overzicht, waar je de statistieken kunt bekijken.

Laatst gewijzigd op :12/10/2018