Hoe URLs te gebruiken in SMS Campaigns

Om een URL toe te voegen aan je SMS-bericht, vul je een URL in het tekstveld in achter 'URL'. Hoe URLs te gebruiken in SMS Campaigns | CM Help Center

De 'URL' tag verandert in een knop wanneer je een URL invoert.

Selecteer in je bericht waar je de URL zou willen plaatsen. Wanneer je nu op de 'URL' tag-knop klikt, wordt je URL in het bericht ingevoegd.

Je ziet nu in het berichtveld dat de merge tag { { link } } toegevoegd is. In het voorbeeldscherm zie je de verkorte URL.

Hoe URLs te gebruiken in SMS Campaigns | CM Help Center

Nadat je een campagne verzonden hebt, kan je de analytics bekijken en zien of er op je link geklikt is.

Op de overzichtspagina van SMS Campaigns vind je een overzicht van jouw conceptcampagnes en verzonden campagnes. Wanneer je klikt op een verzonden campagne, waar het bericht tevens een URL bevatte, kan je de resultaten en de kliks op de link terugvinden.

Onder Resultaten zie je hoeveel ontvangers op jouw link geklikt hebben.

Om een vervolgcampagne te doen, klik je op de drie puntjes naast "Clicks". hier kan je een groep "Geconverteerd" of "Ongeconverteerd" maken. SMS Campaigns zal nu een nieuwe adreslijst aanmaken van enkel de ontvangers die geklikt hebben (geconverteerd) of van degenen die niet geklikt hebben (ongeconverteerd). Hoe URLs te gebruiken in SMS Campaigns | CM Help Center

Nu kan je direct een nieuwe campagne starten waarbij je enkel geconverteerden of ongeconverteerden uit je vorige campagne benadert.

Laatst gewijzigd op :17/09/2018