Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel)

Met CM.com kun je eenvoudig gepersonaliseerde SMS'jes versturen vanuit een Excel-bestand.

Ga naar de Address Book app via het app-menu in de rechterbovenhoek en klik op het plus-icoon.

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Upload: Upload je Excel-bestand met de mobiele nummers waar je een bericht naartoe wilt sturen. Je kunt ook een specifieke berichttekst uploaden voor elk telefoonnummer in een tweede kolom.

Begin met het uploaden van je Microsoft Excel-lijst met mobiele nummers en optioneel (een deel van) de inhoud van het bericht.

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Match: Selecteer de kolom met de mobiele nummers en, indien van toepassing, de kolom die (een deel van) de berichttekst bevat. Alle andere kolommen worden weggelaten.

We hebben Custom field 1 gereserveerd voor de berichteninhoud, andere velden zijn beperkt tot 256 tekens of minder.

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Alle mobiele telefoonnummers worden gevalideerd. Formatteer alle nummers in het internationale formaat door het toevoegen van landencodes. Hier kun je meer lezen over het formatteren van internationale telefoonnummers. Of gebruik de telefoonnummer validatie tool in Adresboek om je te helpen je telefoonnummers juist te formatteren.

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Bericht: Als je bronbestand GEEN berichten bevat, stel dan het bericht op dat je naar alle ontvangers wilt sturen via de Campaigns app.

Verstuur via Campaigns

Om (een deel van) het bericht toe te voegen, ga je naar de Campaigns app en klik je op het plus-icoontje. Selecteer vervolgens de groep waar je het bericht naartoe wilt sturen:

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Vervolgens kun je de inhoud van een kolom van je Excel toevoegen door te klikken op de kolomtitel die overeenkomt met je groep (in het voorbeeld hebben we dit gekoppeld aan "Customer field 1").

Hoe kan ik gepersonaliseerde SMS berichten verzenden (met Excel) | CM Help Center

Je kunt het bericht nu verzenden en er zeker van zijn dat het telefoonnummer in rij 2 in dit geval het bericht zal ontvangen dat overeenkomt met dat telefoonnummer. Je kunt ook tekst toevoegen die alle geadresseerden zullen zien (gebruik bijvoorbeeld de First Name merge tag).

Launch: Verstuur je Excel batch direct of plan deze in voor verzending op een later moment.

Laatst gewijzigd op :17/06/2019