Kan ik speciale karakters verzenden?

Een standaard SMS-bericht kan maximaal 160 tekens bevatten, omdat het gebruik maakt van het GSM-alfabet. Bepaalde tekens (bijvoorbeeld Cyrillische, Arabisch of Chinees) worden niet ondersteund in het alfabet. Om deze tekens te kunnen verzenden in een SMS maken wij gebruik van de Unicode-standaard, Unicode berichten zijn beperkt tot 70 tekens.

Wikipedia geeft een goed overzicht van het standaard GSM-alfabet.

Web interface

De webinterface schakelt automatisch over naar de "Unicode Mode" wanneer u een bericht met Unicode-tekens schrijft.

Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center

API

Standaard interpreteert onze gateway berichten als het standaard GSM-alfabet. Wanneer u een Unicode bericht wilt versturen moet u Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center invoeren in uw Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center , zie voorbeeld hieronder: Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center

Laatst gewijzigd op :18/02/2018