Kan ik speciale karakters verzenden?

Een standaard SMS-bericht kan maximaal 160 tekens bevatten, omdat het gebruik maakt van het GSM-alfabet. Bepaalde tekens (bijvoorbeeld Cyrillische, Arabisch of Chinees) worden niet ondersteund in het alfabet. Om deze tekens te kunnen verzenden in een SMS maken wij gebruik van de Unicode-standaard, Unicode berichten zijn beperkt tot 70 tekens.

Wikipedia geeft een goed overzicht van het standaard GSM-alfabet.

Web interface

De webinterface schakelt automatisch over naar de "Unicode Mode" wanneer je een bericht met Unicode-tekens schrijft.

Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center

API

Standaard interpreteert onze gateway berichten als verzonden met het standaard GSM-alfabet. Als je onze gateway de coderingsdetectie wil laten uitvoeren, stel je het 'type' in op 'auto'. Zie het voorbeeld hieronder:

Kan ik speciale karakters verzenden? | CM Help Center

Laatst gewijzigd op :17/06/2019