Waarom worden mijn SMS berichten niet afgeleverd?

Dit kan verschillende redenen hebben:

Word je aanvraag geaccepteerd door de CM API?

Nee:

Welke foutcode wordt weergegeven? Klik op de volgende link om de foutcodes en omschrijvingen te zien.

Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn:

• Kwota schending: Je hebt niet genoeg credit, je moet je account opwaarderen.
  • Niet leverbaar: Dit wordt gebruikt als het bericht niet kan worden geleverd door een onjuiste / ongeldige / zwarte lijst / permanent afgesloten MSISDN voor deze operator. Deze MSISDN mag niet opnieuw worden gebruikt voor berichten aan deze operator.
  • Ongeldige credenties: Je API-sleutel is onjuist ingegeven.

Ja:

Je volgende stap is om eventuele beperkingen of regels voor het land van bestemming te begrijpen. Sommige landen ondersteunen geen DLR's, zodat een Pending status geen mislukte aflevering kan aangeven. Anderen hebben strikte not-call lijsten zoals India. Er zijn andere bestemmingen waar je je sender ID dient te registreren voordat je verkeer wordt geaccepteerd zoals de Verenigde Arabische Emiraten. De VS en Canada eisen dat je een lokaal LVN (Long Virtual Number) aanschaft om te gebruiken als afzender ID.

Er zijn veel verschillende variabelen die verkeer in elk land kunnen beïnvloeden. Controleer onze landspecifieke lijsten om te begrijpen wat het probleem zou kunnen zijn. Je kunt deze terugvinden in de Country Info subcategorie onderaan deze pagina.

Als niets van bovenstaande van toepassing is, kan een mislukte bezorging een handset gerelateerd probleem zijn, zoals:

• de handset is permanent incompatibel of kan dit type bericht niet ontvangen.
  • niet leverbaar omdat de abonnee tijdelijk afwezig is, b.v. zijn/haar telefoon is uitgeschakeld, hij/zij kan niet op het netwerk worden geplaatst. De telefoon operator zal proberen het bericht gedurende een validiteits periode af te leveren.
  • bericht is mislukt door een tijdelijke telefoongerelateerde fout, bijv. SIM-kaart vol, KMO bezet, geheugen overschreden etc. Dit betekent niet dat de telefoon dit type bericht/inhoud niet kan ontvangen.

Als je constateert dat je nog steeds geen duidelijk antwoord hebt over waarom je bericht niet is afgeleverd, dan helpen onze toegewijde supportteams je graag verder dit probleem op te lossen. Je kunt direct een e-mail sturen naar support@cm.nl, of kunt een ticket maken via je eigen CM Account. Probeer zoveel mogelijk details in te vullen, zoals CM-bericht ID of API-toets, bestemmingsnummer en tijd. Kijk voor bekende problemen op de CM Status Page (status.cm.com)

Laatst gewijzigd op :17/04/2019