Wat veroorzaakt een vertraging op mijn SMS berichten?

We zijn gewend dat berichten binnen een paar minuten binnenkomen, maar SMS is geen instant messaging service. Zelfs binnen het eigen netwerk bijvoorbeeld, garandeert Vodafone UK levering binnen een bepaalde tijd, en die tijd is 24 uur.

Hieronder vindt u een aantal redenen waarom uw sms niet direct kan worden afgeleverd.

Problemen met mobiele apparaten
Problemen met een mobiel apparaat kunnen vertragingen veroorzaken in de overdracht van sms. De meest voor de hand liggende oorzaak is een apparaat dat is uitgeschakeld, maar een zwakke of niet opgeladen batterij kan de bezorging van de boodschap ook negatief beïnvloeden. Apparaten met een instelbare antenne kunnen transmissieproblemen ondervinden als de antenne schade heeft opgedaan of niet volledig is opgewekt.

Locatie problemen
De locatie van de afzender of ontvanger kan een vertraging veroorzaken in de levering van een SMS. Als een mobiel apparaat zich buiten het bereik van een netwerk bevindt of op een plek waar het netwerk signaal is geblokkeerd is, zoals in een bergachtige regio, kan een vertraging in de transmissie optreden. In stedelijke gebieden kunnen hoge gebouwen ook transmissieproblemen veroorzaken. Een oud gebouw met een slechte celontvangst is een andere mogelijke boosdoener.

Verschillende netwerken
Een tekstverzender en ontvanger die verschillende netwerken gebruiken, hebben een grotere kans op tekstvertragingen dan die van hetzelfde netwerk, omdat de communicatie tussen netwerken of de carrier prioriteit geeft aan zijn eigen verkeer.

Netwerk verkeer
Berichten versturen tijdens periodes van zwaar netwerkgebruik beïnvloedt de tekstleveringssnelheid. Periode van verhoogd verkeer kan congestie op het lokale netwerk veroorzaken en de aankomst van berichten vertragen.

Laatst gewijzigd op :28/05/2017