Hoe kan ik een WhatsApp Business-account krijgen?

Alleen bedrijven met een geverifieerd Facebook Business account kunnen een verzoek voor een WhatsApp Business Solution indienen bij CM.com. Het creëeren van een dergelijk account is gratis en niet moeilijk.

Voorwaarden

• Maak geen nieuw account aan als je als bedrijf al een bestaand Facebook Business account bezit (om bijvoorbeeld Facebook pagina's, advertenties en/of Instagram accounts be beheren).
  • Het account moet van het bedrijf zijn in wiens naam je de berichten wilt sturen aan consumenten. Als ICT integrator kan je dus niet een je eigen Facebook business account gebruiken als je voor een ander bedrijf berichten wilt versturen.
  • Als nieuwe en/of media organisatie, dien je je aan te melden voor de Facebook News index.
  • Zorg dat je je Facebook Business verificatie succesvol afrond.

Registeren bij CM.com

Na deze stappen kunnen we je binnen enkele weken voorzien in een WhatsApp Business account. Je moet hiervoor wel voldoen en je houden aan de commerciële regels van WhatsApp en gerelateerde regels.

1. Registreer je om een account te creeëren bij CM.com
  2. Vraag WhatsApp Business aan via de CM.com Channels-app.
    1. Vermeld bij de aanvraag je Facebook Business Manager ID. Hoe vind ik mijn FB Manager ID?
    2. Geef contact informatie op zodat onze accountmanagers contact met je kunnen opnemen voor het aangaan van het contract.
    3. Vertel ons wat je met WhatsApp Business wil gaan doen.
  3. Creëer in de Channels-app een WhatsApp business profiel voor het telefoon nummer dat je als bedrijf wil gebruiken.
    1. Kies het telefoonnummer. Restricties op telefoonnummers
    2. Kies een profiel naam. Restricties op profiel namen
    3. Geef de bedrijfs details zoals je ze wil tonen aan gebruikers in de WhatsApp applicaties.
    4. Bedrijfs details kunnen gewijziged worden na je registratie, maar profiel namen en telefoonnummers kunnen niet gewijzigd worden nadat het nummer is aangesloten. Kies ze dus zorgvuldig.
  4. Een account manager neemt contact met u op betreffende het aangaan van een contract.
  5. In het Facebook business account dient u het verzoek van CM.com om uw berichten verkeer af te handelen goedkeuren. Verzoek tot het sturen van berichten in uw naam.
  6. Teken het contract bij CM.com
  7. Ga online en begin !

Let op dat onze pakketten beginnen bij 99 euro per maand en dat alle bovenstaande stappen gecompleteerd dienen te zijn voordat WhatsApp ons toestemming verleent om berichten te versturen en ontvangen. Als stappen niet zijn or worden afgerond kunnen we geen toegang verlenen en ook geen beloftes doen over hoelang het gaat duren voordat u aangesloten bent.

Begin !

Als u Customer Contact gebruikt kunt u deze app nu openen op uw CM account. Voor technische integraties vind u documentatie op: Hoe implementeer ik de WhatsApp Business Messaging API.

Laatst gewijzigd op :08/11/2019