Waarin verschilt iDEAL-QR ten opzichte van de QR-oplossingen die bijvoorbeeld SNS bank en bunq momenteel aanbieden?

Een aantal consumentenbanken gebruikt momenteel ook QR-codes binnen hun iDEALafhandelproces. Hier worden QR-codes echter gebuikt met een ander doel. Met het scannen van de QR-code van uw bank op een desktop of laptop kan de al gestarte iDEAL-betaling op een smartphone of tablet worden afgerond. Op die manier is er voor het bevestigen van de iDEAL betaling in de meeste gevallen alleen de mobiele pincode van uw bank en heeft geen aparte reader of token meer nodig.

De iDEAL-QR-oplossing die met de iDEAL- app wordt aangeboden heeft een ander doel: namelijk het opstarten van een iDEAL-betaling in een fysieke omgeving. De twee oplossingen zijn niet in combinatie met elkaar te gebruiken. Dit betekent dat een QR-code zoals gebruikt in het iDEAL-proces van SNS en bunq niet kan worden gelezen door de iDEAL-app. Daarnaast kan een iDEAL-QR-code niet worden gescand door de QR-scanners die de banken afzonderlijk aanbieden.

Laatst gewijzigd op :26/02/2018