Opt-out Management - Hoe werkt het?

Wat is Opt-out Management?

1. Een opt-out oplossing per bestemming

Afhankelijk van de bestemming waarnaar je SMS berichten verzendt, voegt ons systeem een opt-out toe aan je bericht: een opt-out via shortcode of via een URL. Voor de gebruiker is de oplossing ofwel om "STOP" te antwoorden op een vooraf gedefinieerd nummer (ook wel een shortcode genoemd) of om naar een specifieke website te gaan die door CM wordt gehost (https://no-s.ms/).

Shortcode - Deze is gebruikersvriendelijker in gebruik, maar deze optie wordt niet in alle landen ondersteund. Ondersteunde bestemmingen zijn Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Belgiƫ, Nederland en Duitsland. Website (verkorte URL) - Deze oplossing wordt in alle landen ondersteund en is toegankelijk via internet. Ontvangers die zich willen afmelden, voeren hun telefoonnummer in in een formulier waarna ze onmiddellijk worden afgemeld.

Opt-out Management - Hoe werkt het? | CM Help Center

2. Voeg de functie toe

Voor klanten die het CM.com webplatform gebruiken om berichten te verzenden, wordt de Opt-Out-functie standaard aan berichten toegevoegd. Voor berichten die worden verzonden naar ontvangers in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Belgiƫ voegt het systeem automatisch de landspecifieke opt-out-methode toe (meestal: "STOP naar shortcode"). Als je berichten naar andere bestemmingen worden verzonden, gebruikt het systeem de internationale optie voor naleving, ongeacht het land waarnaar je verzendt (verkorte unieke URL per ontvanger: NO-S.MS/123456).

3. Afmelden

Zodra een ontvanger zich heeft afgemeld, wordt de informatie verwerkt en gekoppeld aan je database. Elke eindgebruiker die zich afmeldt, wordt gemarkeerd als niet-geabonneerd en zal niet langer bereikbaar zijn via sms voor promotie-sms of e-mailcampagnes. Tenzij de consument opnieuw toestemming geeft om weer op een marketinglijst te staan, wordt zijn telefoonnummer of e-mailadres als "op de zwarte lijst" opgenomen in je database.

Opt-out Management - Hoe werkt het? | CM Help Center Opt-out Management - Hoe werkt het? | CM Help Center

4. Review

De oplossing van CM biedt ten slotte waardevolle inzichten met betrekking tot opt-outs. Je kunt zien voor welke sms-marketingcampagne de ontvanger zich heeft afgemeld. Daarnaast kunnen je zien waarom de consument heeft besloten geen marketingboodschappen meer te ontvangen (alleen van toepassing op de website https://no-s.ms.)

5. Ga verder met het gebruik van andere kanalen

Opt-Out Management is ontworpen om bedrijven de mogelijkheid te geven transactionele SMS-berichten naar hun klanten te laten verzenden. Je kunt nog steeds berichten sturen naar ontvangers die zich mogelijk hebben afgemeld voor marketingcontent maar nog steeds eenmalige wachtwoorden, bankafschriften of gevoelige informatie via sms willen ontvangen.

Laatst gewijzigd op :29/10/2018