Conversiegrafiek in 3 stappen (vergelijk de kaartverkoop per jaar)

Als je wilt controleren hoe het met je verkoop gaat, kun je dit controleren met CM Data. Bijvoorbeeld: als je voor het derde jaar op rij een festival organiseert, wil je controleren of de kaartverkoop op schema ligt ten opzichte van vorig jaar. Je kunt dit controleren door een conversiegrafiek op te bouwen.

Conversiegrafiek in 3 stappen (vergelijk de kaartverkoop per jaar) | CM Help Center

Het festival in het voorbeeld is twee keer eerder georganiseerd. Daarom zie je in de grafiek drie lijnen: 2017, 2018 en 2019. Op de X-as zie je "min 175 tot nul". Dit is "aantal dagen tot het evenement". Omdat een evenement ieder jaar een andere datum kan hebben, moet je deze eigenschap gebruiken. Op de Y-as zie je het aantal verkochte tickets. Welke conclusies kunnen we trekken uit deze conversiegrafiek:

• De kaartverkoop begon eerder dan de jaren daarvoor. Dit resulteerde in een voorsprong en we lopen voor op het doelwit (het doel is de verkoop van de afgelopen jaren).
  • Vorige jaren ging de kaartverkoop pas echt van start 50 dagen voordat het evenement begon
  • Rond de 60-50 dagen voor het evenement is er een felle steiging. Dit zou kunnen komen door een marketingcampagne die resulteerde in een aanzienlijke stijging van de verkoop.

Hoe maak je een conversiegrafiek in 3 stappen

Maak segmenten

Om de drie verschillende groepen te kunnen vergelijken, moeten we eerst specificeren wat deze groepen zijn. In dit geval willen we weten hoeveel mensen een ticket hebben gekocht in 2017 (groep 1), 2018 (groep 2) en 2019 (groep 3). We moeten deze drie groepen van te voren maken.

• Ga naar Profielinzichten
  • Maak een nieuw segment aan door op de filterknop te klikken
  • Maak een filter aan dat het festival en het jaartal specificeert dat u als groep wenst.
  • Sla het segment op.

Doe dit voor elke groep, zodat je drie nieuwe segmenten hebt.

Conversiegrafiek in 3 stappen (vergelijk de kaartverkoop per jaar) | CM Help Center

Maak de grafiek aan

• Ga naar het dashboard
  • maak een nieuw dashboard aan door op de knop "Toevoegen" rechtsboven in de hoek te klikken.
  • Vul de instellingen in zoals hieronder weergegeven Conversiegrafiek in 3 stappen (vergelijk de kaartverkoop per jaar) | CM Help Center
  • Nu moet je de instelling voor elke gemaakte groep instellen. Wanneer je de eerste groep hebt aangemaakt, kun je een serie toevoegen. De map in de afbeelding met "2019", "2018", "2017" zijn de series. Je kunt een serie toevoegen door op het plusteken te klikken.
  • Klik op save na het maken van alle series.

Trek conclusies uit de conversiegrafiek en doe onderzoek

Als je een conversiegrafiek hebt gemaakt, kun je echt aan de slag. Want wat zie je? Kun je hier conclusies uit trekken. En zo ja, waarom gaat het dit jaar slechter (of beter) dan vorig jaar?

Check je doelgroepen! Is er een specifieke doelgroep die zich dit jaar anders gedraagt? Misschien kun je ze benaderen met een geweldige marketingcampagne. Kijk naar leeftijden, geslacht, demografie, muziekvoorkeuren, etc. om te zien wat de oorzaak is van de terugval of de opleving van de kaartverkoop.

Als je meer hulp nodig heeft, neem dan contact op met je onboarding manager bij CM.com

Laatst gewijzigd op :15/03/2019