Hoe krijg ik inzicht in profielen?

Profile insights

Bij het openen van de App kom je op de Profile insights pagina. Op deze pagina krijg je een overzicht van je profielen en de primaire data die je van deze profielen hebt. Hoe krijg ik inzicht in profielen? | CM Help Center

Aan de linkerkant in de sidebar (1) zie je waar je in CM Data bent. Op de insights pagina kan je eenvoudig een aantal inzichten krijgen in je data. Zo zie je onder Profile insights een getal staan (2). Dit getal representeert jouw aantal profielen in CM Data. Daaronder zijn de belangrijkste primaire gegevens weergegeven (3). In het voorbeeld zie je emailadressen en namen van meerdere klanten. Door op één van de headers te klikken wordt de lijst gesorteerd op basis van die waarde. Door bijvoorbeeld op "Created on" te klikken, wordt het laatst toegevoegde profiel bovenaan getoond. Onderaan de pagina (4) kan je door de bladzijdes navigeren.

Profile

Door op één van de regels op de Profile insights pagina te klikken ga je naar het profiel van deze persoon. Hoe krijg ik inzicht in profielen? | CM Help Center

Aan de links van het midden staan de Details die bij een profiel horen. Hierin staat bijvoorbeeld de naam, het geslacht en het primaire E-mailadres van een profiel. Aan de rechterkant is een tijdlijn te zien. Deze tijdlijn geeft alle gebeurtenissen weer die een profiel doormaakt. Welke gebeurtenissen, of Events, te zien zijn bij de klant ligt aan de bronnen die gekoppeld zijn aan jouw CM Data. In het voorbeeld zien we dat het profiel ticket heeft gekocht, er een ticket is gescand en dat hij aan de bar iets heeft gekocht. Door op een gebeurtenis te klikken, vouwt de gebeurtenis uit met meer informatie.

Rechts bovenin het profiel zie je een knop met drie puntjes. Als je hierop drukt, krijg je drie belangrijke functionaliteiten te zien:

• Exportdata: Met deze knop kan je een export maken van het profiel en de Events bij het profiel.
  • Delete: Let op! Met deze knop wis je een profiel. Verwijder nooit zomaar een profiel, dit profiel kan namelijk niet teruggezet worden. Wil je een profiel verwijderen, bijvoorbeeld op verzoek van een klant, klik dan nogmaals op Delete. Het profiel is nu uit CM DATA gewist.
  • Consents: Deze knop geeft aan of de klant toestemming heeft gegeven voor het ontvangen van marketinguitingen. Door op de knop te klikken kan je de privacy instellingen van het profiel wijzigen.

Event insights

ALs je niet naar klantprofielen maar naar één specifiek event wilt kijken, kan je dit doen met Event insights. Bij Event insights kan je in de selectiebalk onder Event type een Event/gebeurtenis selecteren. Door dit te doen zie je de insights veranderen met de gegevens die bij dat event horen. Rechts bovenin kun je deze informatie exporteren als CSV. Hoe krijg ik inzicht in profielen? | CM Help Center

Laatst gewijzigd op :29/12/2018