Hoe maak ik een nieuwe grafiek aan?

Dashboard

In het dashboard komen alle inzichten bij elkaar. Je kan zelf bepalen welke grafieken met welke data je wilt zien.

Hoe maak ik een nieuwe grafiek aan? | CM Help Center

Aanmaken nieuwe grafiek

Om een nieuwe grafiek aan je dashboard toe te voegen klik je rechts bovenaan op Add Hoe maak ik een nieuwe grafiek aan? | CM Help Center Met Add komt bovenstaand scherm naar voren.

1. Start met de titel voor je grafiek.
  2. Bepaal hier wat je met de grafiek wilt zien. Wil je dat de grafiek profielgegevens toont,wil je naar Event-gegevens kijken of wil je zien hoe een event over tijd veranderd?
  3. Geef hier aan of je een grafiek of tabel wilt tonen
  4. Interval zijn 2 velden. Geef in het eerste veld de kwantiteit aan
  5. In het tweede veld kun je aangeven naar welke tijd je wilt kijken bijvoorbeeld: maak een grafiek waarin ik de laatste 30 weken zie.
  6. Hier kan je aangeven of je met Series wilt werken. Een serie is eigenlijk één segment. Soms wil je segmenten vergelijken. Bijvoorbeeld: hoe verloopt de kaartverkoop van jongeren ten opzichte van ouderen?
  7. Geeft de Serie een titel .
  8. Kies het segment waar je een grafiek van wilt maken. Je hoeft geen segment te kiezen als je naar het totaal aantal profielen wilt kijken.
  9. Kies een visualisatie: pie chart, Line chart of Bar chart
  10. Geeft aan wat je wilt doen met het Event type. Optellen (count), Sommeren (sum) of het gemiddelde (average)
    1. Hier geef je aan naar welk event type je wilt kijken. In dit geval kijken we naar het aantal verkochte tickets en tellen die per week op.
    2. stel nog een Unit in, zoals "aantal tickets" Sla je grafiek op door op Save te klikken.

Aanpassen grafiek

Als je een grafiek wilt aanpassen kan dat gemakkelijk in CM DATA.

Hoe maak ik een nieuwe grafiek aan? | CM Help Center

• Klik op de drie puntjes rechts onderin de grafiek die je wilt aanpassen.
  • Het edit scherm komt tevoorschijn. Deze komt overeen met het Create Chart scherm.
  • Omdat dit een grafiek is die kijkt naar Profielen, Zijn er een aantal velden anders gedefinieerd dan als je Data type op "I want to look at events over time" hebt staan. De principes blijven hetzelfde.

Als je er niet uitkomt met het bewerken of aanmaken van grafieken, neem dan contact op met je onboarding manager vanuit CM.

Laatst gewijzigd op :21/03/2019