Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier?

Automatiseer het verzenden van CM.com berichten in enkele minuten, zonder te programmeren

Binnen een paar klikken kun je CM.com berichten via Zapier verzenden. In dit voorbeeld verbinden we Trigger "Nieuwe Gmail" met Actie "CM.com Send Text" door een nieuwe Zap te maken.

1. Maak een Zap

Begin met het maken van een Zap Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center en kies de applicatie die je wilt gebruiken als Trigger. In dit voorbeeld gebruiken we Gmail. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Kies "New Email Matching Search" zodat bepaalde emails de actie "CM.com Send Text" triggeren. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Selecteer je Gmail account. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Voer de zoekreeks in die berichten weergeeft waarover je een melding wilt ontvangen. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Tip: Als je e-mails in je inbox hebt die overeenkomen met deze zoekopdracht, kun je voorbeelden invoeren die het gemakkelijker maken om de zap in te stellen en te testen. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

2. Kies de actie CM.com

Zoek naar CM.com en kies CM.com om de actie in te stellen. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Kies de actie Send Text (SMS/Push) Message Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Kies je CM.com account als je al eerder met CM bent verbonden of kies Een account aanmaken Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Bij het verbinden van een nieuw account, wordt een pop-up geopend. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Kopieer je CM.com producttoken van https://gateway.cmtelecom.com en plak het in het Zapier Product Token veld. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center Zapier controleert automatisch of het producttoken geldig is en kan worden gebruikt in Zapier.

Je bent nu klaar om de CM.com Send Text actie in te stellen. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Het Berichttype kan SMS en/of Push zijn. Wanneer je kiest voor Push, worden de Push berichten naar je "CM.com push-enabled app" verstuurd of kun je de CM Notifire app gebruiken (gratis voor Android en iOS). Lees meer over berichttypes in dit help document.

Voor dit voorbeeld gebruiken we alleen SMS.

Het veld From is de afzender van het bericht, dat een naam of telefoonnummer (met landcode) kan zijn.

Opmerking: de maximale lengte is 11 tekens of 16 cijfers. Afzenderbeperkingen kunnen van toepassing zijn, afhankelijk van het land van bestemming, zie dit help document voor meer informatie.

Voor dit voorbeeld gebruiken we Van Gmail.

Het veld To is het nummer van de ontvanger, bijvoorbeeld je eigen mobiele nummer. Je kunt ook waarden van de Zapier-trigger gebruiken in elk CM.com-actieveld (berichttype, van, tot, hoofdtekst, enzovoort).

Voor dit voorbeeld gebruiken we je eigen mobiele nummer. Zorg ervoor dat je de landcode vermeldt. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Body is het bericht dat wordt verzonden. In dit voorbeeld gebruiken we enkele waarden van de trigger in de hoofdtekst van het bericht:

• Van Email
  • Onderwerp
  • Raw Snippet

Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

De velden Geldig tot en Referentie zijn optioneel en worden in dit voorbeeld leeg gelaten. Druk op Doorgaan om de samenvatting van je test te bekijken voordat je de tekst verzendt. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Druk op Test verzenden naar CM.com. De SMS komt binnen een paar seconden op je telefoon aan. Zapier toont een melding voor succes. In het geval dat fouten worden vermeld, probeer ze dan op te lossen en opnieuw te testen. Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Druk op de knop Finish en vergeet niet je Zap aan te zetten! Je bent helemaal klaar :) Hoe verstuur ik SMS via CM.com op Zapier? | CM Help Center

Tip: je kunt zaps nog sneller maken wanneer je gebruik maakt van templates, bijvoorbeeld Verstuur CM.com SMS voor nieuwe Gmail e-mails die overeenkomen met een zoekopdracht

Laatst gewijzigd op :24/10/2018