Analyseren van ticket sales data

Je kan in het CM Tickets Dashboard eenvoudig de data van jouw kaartverkoop bekijken en analyseren. Filter de orders op verschillende variabelen, dat wil zeggen tickettype, stad, leeftijd, aankoopdatum en geslacht. Dit artikel gaat over de Analytics pagina en de manier waarop je alle gegevens kunt filteren.

Verkoopoverzicht

Selecteer het evenement in het drop-down menu. Open het tabblad Analytics. Hier vind je een overzicht van de verschillende tickettypen die je in het dashboard hebt aangemaakt, het aantal verkochte tickets, het aantal nog beschikbare tickets, andere statistieken en het financiële overzicht.

Datum- en kalenderkeuze

Met de datum- en kalenderselectie selecteer je welke gegevens in Analytics worden weergegeven. Klik op een vooraf gedefinieerde datum of gebruik de agenda boven aan de pagina. Het overzicht biedt de volgende opties:

• Gisteren
  • Vandaag
  • Deze week
  • Deze maand
  • Alles
  • Aangepast

Nadat je een van de bovenstaande opties hebt geselecteerd verschijnen automatisch de gegevens van de gekozen dagen.

Andere statistieken en grafieken

Het overzicht bevat statistieken over de gevraagde informatie. In de meeste tabellen en grafieken is het mogelijk om direct de orders binnen die criteria in te zien. Je kan bijvoorbeeld één specifieke dag selecteren in de Tickets verkocht grafiek om alle bestellingen te zien die die dag zijn gemaakt. Verder kan je ook filteren op geslacht, stad en leeftijd door op één van die variabelen in de tabel of grafiek te klikken.

Wanneer je op één van de variabelen hebt geklikt, word je doorgestuurd naar de pagina Visitors, waar de gegevens worden gefilterd op basis van de geselecteerde variabele. Op deze pagina kan je ook filteren op de variabelen die je zelf hebt ingesteld om meer resultaten te bekijken. Klik op het trechterpictogram om dit te doen. Er verschijnt een scherm waarin je de verschillende variabelen kunt selecteren die je wilt filteren. Wanneer je de variabelen hebt geselecteerd, klik je op de knop Search en de gefilterde lijst verschijnt.

Laatst gewijzigd op :12/12/2018