Kortingscodes; hoe vaak worden ze gebruikt

Kortingscodes; hoe vaak worden ze gebruikt: Wanneer je voor een evenement een kortingscode campagne hebt opgezet is het ook belangrijk om het succes van de campagne te kunnen meten. Het campagne overzicht binnen de Kortingscampagnes geeft deze inzichten.

Welke voor analyse kan ik maken van mijn campagnes

Kortingscodes; hoe vaak worden ze gebruikt | CM Help Center

Per campagne is inzichtelijk:

• Of het een campagne is voor korting op bestellingen of op specifieke tickets
  • Hoeveel codes er uitgegeven zijn
  • Hoeveel er gebruikt zijn
  • Welke codes er gebruikt zijn

De waarden:

Kortingscodes; hoe vaak worden ze gebruikt | CM Help Center

In bovenstaand voorbeeld zijn er 500 unieke codes aangemaakt die allemaal 2 keer geldig zijn. Als alle codes 2x gebruikt worden zal aan het eind van de campagne de weergave als volgt zijn: 500 code(s) [1000/1000 gebruikt] als er 250 codes 1x gebruikt worden zal aan het eind van de campagne het volgende getoond worden 500 code(s) [250/1000 gebruikt]

Wanneer er op een specifieke campagne geklikt wordt op code niveau weergegeven of deze gebruikt is of niet en indien deze gebruikt is hoe vaak. Kortingscodes; hoe vaak worden ze gebruikt | CM Help Center

Het is daarnaast ook mogelijk om per bestelling (inclusief de gegevens van de besteller) te zien of er een kortingscode gebruikt is. Dit is inzichtelijk via de export vanuit de bezoekersmodule.

1. Ga naar "Bestellingen"
  2. Controleer of je het juiste evenement hebt geselecteerd
  3. Scrol naar rechtsonder
  4. Klik op de knop "Download alle gegevens"
  5. Kies voor gegevens per bestelling.

De gegevens worden nu in Excel (CSV) formaat gedownload.

De gegevens staan op dit moment nog achter elkaar op 1 regel. Deze kunnen via onderstaande stappen omgezet worden naar kolommen:

1. Open het CSV-bestand in Excel.
  2. Arceer de gehele A-kolom door op de letter A bovenaan de kolom te klikken.
  3. Klik in de bovenste menubalk op 'Gegevens'.
  4. Kies in menu 'Gegevens' voor 'tekst naar kolommen'.
  5. Kies in het geopende venster voor 'gescheiden' en [volgende].
  6. Kies in het volgende venster voor 'komma' en [volgende].
  7. Kies in het volgende venster voor 'Standaard' en klik op [Voltooien].
Laatst gewijzigd op :28/09/2018