Scan app handleiding

Tickets scannen

Om tickets in te checken, heeft CM een app ontwikkeld. De app genaamd ‘CM Tickets’ maakt het mogelijk om met uw smartphone tickets te scannen, zodat aditionele scanapparatuur niet nodig is voor uw evenement. De volgende handleiding legt uit hoe u de scan app inzet om het scannen van tickets te optimaliseren. De app is te downloaden via de volgende links in de App Store of op Google Play.

Scan app handleiding | CM Help Center Scan app handleiding | CM Help Center

1. Wanneer u de app opent zult u het onderstaande inlogscherm zien. Hier logt u in met de gegevens die u kunt vinden in uw CM Tickets dashboard.

Note: voor het inloggen dient het device verbonden te zijn met internet

Scan app handleiding | CM Help Center

1. Vervolgens verschijnen de evenementen die gekoppeld zijn aan deze gegevens. Selecteer het evenement waar u voor gaat scannen.

Scan app handleiding | CM Help Center

1. Zodra u op het CM logo drukt, zal er gevraagd worden of de app uw camera mag gebruiken. Dit moet u goedkeuren om de app te laten werken.

Scan app handleiding | CM Help Center

1. Nu kunt u beginnen met het scannen van tickets. Dit doet u door simpelweg uw camera op de QR code te richten.

Scan app handleiding | CM Help Center

Ticket status

Tijdens het scannen is het mogelijk dat een van de volgende statussen wordt weergegeven:

VALID (GROEN)

De bezoeker die gescand is heeft een geldig toegangsbewijs en wordt ingecheckt.

NOT VALID – ALREADY CHECKED IN

De bezoeker die gescand is toont een ticket dat al eerder gescand is. De scanner geeft de tijd weer tussen nu en de correcte scan, indien dit beperkt is tot ong. 15 seconden is de kans groot het ticket 2x snel achter elkaar gescand is. Indien deze periode langer is, wijst dit mogelijk op fraude.

NOT VALID – TICKET DOES NOT EXIST

Het ticket komt niet voor in de database. Dit is geen geldig ticket. Deze bezoeker toont géén kaartje voor het betreffende evenement.

Scan app handleiding | CM Help Center

Manueel tickets inchecken

Het is naast scannen ook mogelijk om manueel tickets op te zoeken om zo je bezoekers in te checken. Dit kunt u bijvoorbeeld inzetten wanneer iemand zijn kaartje niet beschikbaar heeft. Dit is mogelijk op naam van de persoon of de barcode van de ticket.

Hoe check ik manueel tickets in?

1. Druk in het Scan tab op het vergrootglas rechtsbovenin.

Scan app handleiding | CM Help Center

1. Zoek de naam of barcode van de ticketkoper.

Scan app handleiding | CM Help Center

1. Druk op Check in om het ticket manueel in te checken.

Scan app handleiding | CM Help Center

Tips & tricks

Als je een complexer evenement organiseert en je apparatuur wilt aanvragen, vul dan het volgende formulier in 14 dagen voor het evenement: scanaanvraag.

Als een powerbank is meegegeven kun je deze gebruiken om tijdens het scannen de iPod/Smartphone op te laden. In sommige gevallen moet je het knopje van de powerbank indrukken om het opladen te activeren.

Het is noodzakelijk om de powerbank na het evenement op te laden. Het volledig opladen van de powerbank duurt ongeveer 8 uur.

Als er niet gescand hoeft te worden kun je het scherm van de iPod/Smartphone vergrendelen om zo batterij te besparen.

Als er onvoldoende licht is om de code te scannen kun je de flitser activeren. Dit gaat wel ten koste van de batterijduur.

Je kunt met vragen terecht bij het support team op onderstaand telefoonnummer: +31 (0) 76 2012600

Laatst gewijzigd op :20/11/2018